Documentaire Leni Riefenstahl

Tijdens de lessenserie van het Humanities Research Program hebben wij een documentaire gemaakt over het werk Olympia van de Duitse regisseuse Leni Riefenstahl. Riefenstahl is voornamelijk bekend geworden door haar propagandafilms die de Duitse Nazi-partij moesten promoten. Olympia lijkt op veel manieren op Riefenstahl eerdere propagandafilms en Duitsland en de partij worden erg positief geportretteerd. Wij vroegen ons echter af of Riefenstahl’s Olympia nu werkelijk veel propagandistischer is dan hedendaagse Olympische documentaires. Om dit te onderzoeken hebben wij Riefenstahl’s film vergeleken met de Olympische documentaires van Beijing (2008) Londen (2012). Hieronder kun je het script vinden.

Lees hier het script!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s