Podcast the Good War

Door Isa Zoetbrood en Jet Groenendijk

Op onze site kunnen jullie de eerste aflevering van onze podcast ‘The Good War’ luisteren. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan deze podcast om zo het verhaal te vertellen van de huidige ontwikkelingen in de oorlogsvoering. In totaal maken we 5 afleveringen, waarbij we elke keer een ander element van deze ontwikkelingen bespreken aan de hand van fictie. Het verhaal wat jullie aan het begin zullen horen, is namelijk niet echt en zal dit waarschijnlijk (hopelijk ook) niet worden. Toch zitten hier elementen van de huidige situatie in. 

Nepnieuws speelt een grote rol bij oorlog op afstand. Het wordt voor westerse staten makkelijker om informatie achter te houden of te verdraaien, zoals wij hebben gezien in Nederland met de aanval op het dorpje Hawija in Iraq. Hoewel er wel andere organisaties zijn zoals Amnesty en Airwars, die de waarheid over de Westerse aanslagen aan het licht proberen te brengen, is er veel nepnieuws te vinden. Zo worden vaak aantallen burgerslachtoffers ontkent, verdraaid of genegeerd. 

Bijhorend aan de podcast is er een website. Hier zijn de bronnen die we aanhalen, vertalingen van de Engelse fragmenten en meer te vinden. Ook kun je de Instagram volgen; @podcast_thegoodwar. Hier is nu al wat informatie te vinden over de hoofdpersoon van aflevering 1 en zal gedurende het seizoen worden aangevuld.

Bezoek de site hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s